Meer over Rick

Wie ben Ik

Rick van den Tempel, MSc. heeft een master in bewegingswetenschappen, en is gespecialiseerd als functioneel geneeskunde coach, waarbij hij zich richt op de toegepaste, en functionele wetenschap van een gezond, vitaal en gelukkig leven. Zijn aanpak is gericht op het verlengen van de levensduur - het uitstellen en voorkomen van het begin van chronische ziekten - waarbij tegelijkertijd ook de kwaliteit van het leven wordt gewaarborgd.  

 

Om dit te kunnen doen, verdiept Rick zich continu in de meest recente ontwikkelingen op het gebied van de gezondheidswetenschap. Als 'gezondheidsexpert' vertaald Rick veelal onbekende, maar fundamenteel belangrijke thema’s als de biochemie, inspanningsfysiologie, microbiologie, endocrinologie, immunologie naar praktische toepassingen.

 

Doormiddel van het positief beïnvloeden van 'epigenetische' leefstijl factoren als voeding, slaap, beweging, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling worden de belangrijkste en meest basale herstel- en prestatiefactoren effectief en efficiënt behandeld. Dit alles met als doel om zo te inspireren en te motiveren tot persoonlijke verantwoordelijkheid en de dagelijkse leefstijl preventief te bevorderen. 

  • LinkedIn - grijze cirkel
Waarom ik deze website heb gebouwd (op persoonlijke titel)

De digitale wereld en technologie is fantastisch, mooi en bijzonder tegelijk. Ik geloof ook oprecht dat we door deze digitale wereld in een ontzettend mooie transitie zijn, waar er (nog) meer ruimte is voor waarden als authenticiteit, eigenaarschap en de mogelijkheid tot het tentoonstellen van ieder zijn eigen persoonlijke talenten en uniciteit. Echter, voordat we zover zijn - en mede door mijn eigen persoonlijke ervaring en frustraties - zie ik helaas nog al te vaak dat er veel van de informatie op het gebied van gezondheid en persoonlijke ontwikkeling niet oprecht wordt gedeeld om jou daadwerkelijk te helpen en wijzer te maken. Niet alleen omdat veel van de gedeelde informatie verkeerd wordt geïnterpreteerd en uit de context wordt getrokken, maar ook omdat nog veel te veel gedacht wordt in persoonlijk gewin. Het persoonlijke- en/of collectieve ego staat hierbij bovenop en het verdienmodel is daarbij de drijvende kracht. 

 

Daarom hoop ik met dit platform voor jou een plek te creëren waar je oprechte en inhoudelijke informatie over leefstijl factoren - als lichaamsbeweging, voeding, slaap, ontspanning, persoonlijke ontwikkeling (in de breedste zin van het woord) en andere gerelateerde onderwerpen - vindt die allen verband houden met de wetenschap van een lang, gezondheid en gelukkig leven. Mijn doel met deze site is daarom zeer simpel en eenvoudig: met behulp van persoonlijk, en onderbouwd wetenschappelijk onderzoek de meest recente ontwikkelingen van de gezondheidswetenschap (iets dat ongeveer 1% van de mens echt weet te begrijpen en interpreteren), vertalen in iets dat voor iedereen toegankelijk, verteerbaar en bruikbaar is. 

Nieuw, net begonnen of nooit uitgeleerd?

Of je nou nieuw bent, net begint of nooit uitgeleerd bent, voor het 'persoonlijk engineeren' van een lang, gezond en gelukkig leven, ben je hier op de juiste plaats. Op diverse laagdrempelige manieren probeer ik iedereen aan te moedigen om zijn of haar persoonlijke gezondheidsreis aan te gaan. Maak kleine, dagelijkse 'micro' stappen en leer jezelf begeleiden.

Over mij

Als leefstijlcoach en orthomoleculaire therapeut help ik mensen zelf de regie te nemen over hun gezondheid. Door het achterhalen van de oorzaak van de klachten en een gepersonaliseerd plan op te stellen maak ik het verschil. 

Contact

T. 06 46 08 18 98

M. rick@rickvandentempel.nl

Utrecht - Maarssen - Leidsche Rijn

KVK. 63140284

BTW-ID. NL001180122B87

 

AGB Praktijkcode. 90066406

AGB zorgverlener. 90107202

Prestatiecode: 24000

Copyright © 2020 Rick van den Tempel.

Alle rechten voorbehouden 

Social media

  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram