top of page
Marathon in the City

Start 1 november 2024

Sportcoaching 
Marathon Rotterdam 2025

Bereik jouw topniveau!

Wil jij alleen of samen met je hardlopende vrienden of collega’s schitteren in een van de grootste en mooiste stadsmarathons van Nederland? Dan is het sport coachingstraject met Rick het programma wat jou klaar stoomt voor jouw unieke topprestatie! 

Door Rick zijn unieke kennis en ervaring in 10 jaar professionele sportbegeleiding, kent hij jouw uitdagingen voor een grote sportprestatie als de Rotterdam Marathon. Rick zal in overleg met jou het ideale traject uitstippelen, samen met de andere marathonlopers is dit een geweldige manier om extra motivatie en ondersteuning te krijgen en samen werken we toe naar een topprestatie waar je achteraf trots op kunt zijn. 

Hoe ziet het topsportbegeleidingstraject eruit ?

We starten met een groep van maximaal 10 personen op 1 november 2024. We werken individueel maar toch met elkaar toe naar de marathon op zondag 13 april 2025. 

 • Uitgebreide intake met het bespreken van jouw doelstellingen en uitdagingen.

 • Gepersonaliseerd voedingsschema (op basis van jouw trainingsschema). Ik kan ook helpen bij het opstellen van een trainingsschema.

 • Inclusief bloedonderzoek. Aan het begin van het traject meten we waar de winst ligt.

 • Inclusief twee weken lang het meten van jouw bloedsuikerspiegel om te zien hoe jij reageert op voeding (in relatie tot je training).

 • Inclusief suppletie op maat voor 6 maanden. Dit advies stel ik samen op basis van jou onderzoeksresultaten en wat het beste past ter voorbereiding op de Rotterdam Marathon. 

 • Maandelijkse uitgebreide evaluatie (kan online) om progressie te bespreken en bij te sturen.

 • Een Whatsapp groep met de overige deelnemers om met elkaar successen en obstakels te delen en je vragen te bespreken. 

 • Live Kick-Off waar we aftrappen richting de marathon met alle informatie die je nodig hebt om succesvol te starten.

 • Online bijeenkomsten waar essentiële informatie gedeeld zal worden, denk aan trainings- en voedingsinformatie, blessurepreventie, ideale racevoorbereiding en mentale strategieën voor de cruciale laatste fase.

 • Altijd bereikbaar voor jouw vragen. Graag zelfs!

Jouw investering

2450,- euro excl. btw

Kevin Diks topvoetballer - topsportbegeleiding

Kevin Diks, Topvoetballer

We werken ondertussen al sinds 2018 samen en het heeft mij alleen maar positieve dingen gebracht. Tijdens een lastig jaar vol blessureleed heeft Rick mij ondersteund met allerlei voeding- en leefstijl adviezen. We blijven continu samen op zoek naar verbetering, zodat ik alles uit mijn carrière kan halen. Nog belangrijker is dat Rick een heel fijn persoon is om mee samen te werken. Hij denkt graag mee, en alles staat in het teken van mijn ontwikkeling. Ook al kunnen we elkaar niet vaak zien, Rick doet alle moeite om mij te ondersteunen, wat ik enorm belangrijk vind en wat ervoor zorgt dat er een groot onderling vertrouwen is.

Waarom zou je mij kiezen?

Jay Schippers - - Topsportbegeleiding

Jay Schippers, Professioneel BMX-er

Al een langere tijd liep ik rond met ontzettend veel maag/darm klachten. Een goede vriend van mij verwees mij door naar Rick. Ik zou bij Rick een test kunnen doen om te kijken waar mijn maag en darmen wel en niet goed op reageren kwa voeding. Ik heb in het verleden al verschillende testen gedaan, maar hier kwam telkens vrij weinig concreets uit waar ik mee aan de slag kon. Gelukkig was deze test anders. Met de uitslag van de test, is Rick aan de slag gegaan om veranderingen in mijn huidige voeding schema door te voeren. Na samen overlegd te hebben, zijn we uitgekomen op een goed schema dat is afgesteld op mijn topsport carrière. Na een aantal weken trial en error, zijn mijn klachten al een heel stuk minder.

Gijs

Ik kwam bij Rick toen de specialisten mij de diagnose artrose gaven. Door een eigenwijs karakter en de wens om mijn 25ste marathon te lopen was stoppen geen optie en wilde ik met de hulp van Rick kijken of ik deze wens alsnog in vervulling kon laten gaan. Na grondig onderzoek en kort daarop enkele drastische wijzigingen in mijn voedingspatroon bleek de pijn al snel minder te worden en kwam het doel van de 25e marathon toch weer terug op de agenda. Met de hulp van Rick is het gelukt en heb ik deze wens in vervulling kunnen laten gaan. Het mooie van Rick is dat hij begint waar anderen juist ophouden en het opgeven, niets is wat Rick betreft onmogelijk en dat geeft enorm veel vertrouwen wanneer je midden in het proces zit van je blessures, zeker in het geval van slepende en terugkerende blessures. 

*Update: inmiddels heeft Gijs (65) zijn 26ste marathon uitgelopen onder de 04:00 uur. 

Over

Mijn naam is Rick van den Tempel

Ik ben Orthomoleculair Therapeut en Leefstijlcoach en heb een ENORME passie voor alles wat te maken heeft met (gezonde) voeding, sport en ons mensenlijk lichaam.

Rick van den Tempel en Kevin Diks
bottom of page