top of page

DNA Leefstijl onderzoek

Waarom een DNA Leefstijl onderzoek?

Ons DNA verandert nooit en geeft ons daarmee blijvende inzichten en aandachtspunten. Waarom komt de ene persoon sneller aan in gewicht dan de ander en waarom stijgt het cholesterol bij de ene persoon sneller dan bij de ander? Dat is bepaalt in onze genen. Recente studies tonen aan dat onze genen voor de helft verantwoordelijk zijn voor onze fysieke eigenschappen, terwijl de overige 50 procent wordt beïnvloed door onze levensstijl en omgeving. Wil je graag je levensstijl verbeteren, of het nu gaat om het bereiken van je gewichtsdoelen, het maximaliseren van je sportprestaties, of simpelweg jezelf beter voelen? Dan kan het DNA leefstijl onderzoek iets voor jou zijn.

 

Dit DNA-onderzoek is meer dan alleen een test, het kijkt naar verschillende aspecten zoals:

  • Gezondheidsrisico's: leer meer over jouw aanleg voor bepaalde ziektes en gezondheidsrisico's

  • Voeding en metabolisme: ontdek hoe jouw lichaam reageert op verschillende voedingsstoffen

  • Fysieke en sportieve aanleg: ontdekt welke sporten het beste bij jouw lichaam en genetische aanleg passen

  • Voorouderlijke afkomst: ontdek jouw genetische achtergrond en waar jouw voorouders vandaan kwamen. 

Voor wie is dit interessant?

 Voor iedereen die wil begrijpen hoe zijn/haar lichaam functioneert of reageert op voedingsstoffen en die inzichten wil gebruiken om zijn/haar gezondheid en prestaties te optimaliseren. Deze DNA Leefstijl test biedt inzicht in complexe interacties tussen genetische varianten. Hierdoor krijg je een volledig beeld van hoe jouw DNA je gezondheid en prestaties beïnvloedt. Maar we gaan verder dan dat. We verbinden ook jouw DNA met je specifieke levensstijl en doelen, zodat je gepersonaliseerde inzichten krijgt die perfect passen bij jouw unieke behoeften. Of je nu een gedreven sporter bent of simpelweg streeft naar een betere gezondheid, dit is voor iedereen interesant.

"Ontcijfer jouw genetische blauwdruk en onthul de verborgen sleutel tot jouw gezondheid en vitaliteit."

Wat haal je uit de DNA Leefstijlanalyse?

Je ontvangt na het DNA-onderzoek een uniek DNA-leefstijl rapport, deze is op maat gemaakt voor jouw specifieke genetische profiel. Dit is een zeer uitgebreid rapport met hierin onderdelen als:

- Hoe functioneert mijn stofwisseling als het gaat om alcohol, cafeïne en lactose?

- Wat zijn mijn genetische bepaalde verslavingen en verouderingen?

- Welke sportactiviteiten passen genetisch het beste bij mij?

- Hoe lang is mijn herstel nodig na het trainen? 

- Ben ik blessuregevoelig? 

- Hoe is mijn omega-3 stofwisseling?

- Hoe voorkom ik huidveroudering?

Wat is mijn ideale lichaamsgewicht?

- Hart & vaten

- Hoe is mijn biologische veroudering?

- Hoe reageer ik op koolhydraten?

- Hoe is mijn reactie op verzadigde vetten (enkelvoudige en meervoudige)?

- Heb ik een hoger risico op overgewicht?

- Welke vitaminen en mineralen heeft mijn lichaam extra nodig?

- Hoe reageer ik op gluten?

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?

Tijdens het eerste consult ontvang je een speekselmonster die je mee naar huis kunt nemen. Vervolgens wordt het speeksel opgestuurd naar het lab. Over het algemeen is binnen 3-4 weken de uitslag bekend. We bespreken de resultaten in het vervolgconsult. Op basis van deze uitslag en het klachtenbeeld maak ik een passend gezondheidsplan met daarin o.a. voeding-, leefstijl- en suppletieadvies.

De kosten inclusief 2 consulten starten vanaf 799,- euro. Deze kosten zijn inclusief het onderzoek (het materiaal en inkoop), verzendkosten en de analyse in het lab. De consults worden (deels)vergoed door een groot gedeelte van de aanvullende verzekeraars. De DNA-test zelf wordt niet vergoed. 

Intake & onderzoek

Tijdens het eerste consult van ongeveer 60 minuten bespreken we het intakeformulier, gewoontes en nemen we het DNA-onderzoek eenvoudig af via wangslijm. Je gaat al met adviezen of relevante documenten naar huis.  

Analyse in het lab

Jouw speeksel sturen we naar een deskundig lab op waar deze door experts wordt geanalyseerd. Dit duurt zo'n 3 tot 4 weken ongeveer.

Uitslag & plan

Tijdens het tweede consult koppelen we data aan de inzichten die we hebben gekregen tijdens het eerste consult. Je ontvangt na het consult een uitgebreid gezondheidsplan. 

Ontdek NU de unieke leefstijl die bij jou past !

bottom of page