top of page

Werkwijze

Orthomoleculaire Therapie

Ondanks dat mijn werk absoluut maatwerk is, heb ik als orthomoleculair therapeut door de jaren heen een vaste werkwijze neergezet. Na het maken van een afspraak doorlopen we samen een aantal stappen. In neem je hier graag in mee, zodat je een beeld heb hoe ik te werk ga als orthomoleculair therapeut. Jij zal in het middelpunt staan dus het is enorm belangrijk als mijn werkwijze bij jou past. 

Luisteren, onderzoeken en samen impact maken!

Eerste consult

Tijdens het eerste consult van ongeveer 60 minuten zullen we het ingevulde intakeformulier gespreken, maar ook jouw gewoontes, werkomstandigheden en eetpatroon. Mijn werkwijze is gebaseerd op het herkennen van hormonale disbalansen in het lichaam. Vervolgens kan ik de samenhang vinden met de oorzaak van jouw klachten. Tijdens het eerste consult wordt ook het bloedonderzoek, darmonderzoek of omega-ratio test uitgevoerd. 

Therapieplan opstellen (bij bloed- of darmonderzoek)

Na 3/4 weken is jouw uitslag van het onderzoek(en) binnen. We kunnen nu de eerste inzichten gaan koppelen aan data, dit is super waardevol. De vervolgstap is dat het therapieplan wordt opgesteld. We houden hier rekening met jouw leefsituatie, het is dus geen streng dieet! Het therapieplan bevat adviezen over voeding, supplementen, beweging en rust. 

Therapieplan opstellen (zonder onderzoek)

Mocht er geen onderzoek nodig of gewenst zijn dan ontvang je na het eerste consult direct praktische verbeterpunten om toe te passen in het dagelijks leven. Deze adviezen gaan volgens de orthomoleculaire therapie over voeding, supplementen, beweging en rust. We houden hier rekening met jouw leefsituatie, het is dus geen streng dieet! Na 3/4 weken is er de mogelijkheid om de vorderingen tijdens een vervolgconsult te bespreken. 

Vervolgconsult(s)

Een vervolgconsult duurt ongeveer een uur. Tijdens het vervolgconsult bespreken we jouw ervaringen, successen, vragen maar is er ook ruimte om jouw lastige situaties te bespreken. We leren onszelf in de loop van de jaren allemaal bepaalde gewoontes aan die soms lastig zijn om te veranderen. Daar kan ik jou in begeleiden. Mochten klachten uitblijven kan alsnog worden gekozen om vervolgonderzoek uit te voeren. 

bottom of page