Werkwijze

Luisteren, onderzoeken en samen impact maken! 

Ondanks dat mijn werk absoluut maatwerk is, heb ik door de jaren heen een vaste werkwijze neergezet. Na het maken van een afspraak doorlopen we samen een aantal stappen. In neem je hier graag in mee, zodat je een beeld heb hoe ik te werk ga als orthomoleculair therapeut. Jij zal in het middelpunt staan dus het is enorm belangrijk als mijn werkwijze bij jou past. 

Informatie verzamelen

Nadat je een consult hebt aangevraagd zal ik je vragen om een intakeformulier vragen in te vullen. Dit is voor mij super belangrijk om een goed eerste beeld te krijgen van jouw klachten, leefstijl en eventuele medicatie die je gebruikt. Ik maak ook regelmatig gebruik van een neurotransmitter profiel om extra informatie te achterhalen. 

Eerste consult

Tijdens het eerste consult van ongeveer 60 minuten zullen we het ingevulde intakeformulier gespreken, maar ook jouw gewoontes, werkomstandigheden en eetpatroon. Mijn werkwijze is gebaseerd op het herkennen van hormonale disbalansen in het lichaam. Vervolgens kan ik de samenhang vinden met de oorzaak van jouw klachten. Tijdens het eerste consult wordt ook het bloedonderzoek, darmonderzoek of omega-ratio test uitgevoerd. 

Therapieplan opstellen (zonder onderzoek)

Mocht er geen onderzoek nodig of gewenst zijn dan ontvang je na het eerste consult direct praktische verbeterpunten om toe te passen in het dagelijks leven. Deze adviezen gaan volgens de orthomoleculaire therapie over voeding, supplementen, beweging en rust. We houden hier rekening met jouw leefsituatie, het is dus geen streng dieet! Na 3/4 weken is er de mogelijkheid om de vorderingen tijdens een vervolgconsult te bespreken. 

Therapieplan opstellen (bij bloed of darmonderzoek)

Na 3/4 weken is jouw uitslag van het onderzoek(en) binnen. We kunnen nu de eerste inzichten gaan koppelen aan data, dit is super waardevol. De vervolgstap is dat het therapieplan wordt opgesteld. We houden hier rekening met jouw leefsituatie, het is dus geen streng dieet! Het therapieplan bevat adviezen over voeding, supplementen, beweging en rust. 

Vervolgconsult(s)

Een vervolgconsult duurt ongeveer een uur. Tijdens het vervolgconsult bespreken we jouw ervaringen, successen, vragen maar is er ook ruimte om jouw lastige situaties te bespreken. We leren onszelf in de loop van de jaren allemaal bepaalde gewoontes aan die soms lastig zijn om te veranderen. Daar kan ik jou in begeleiden. Mochten klachten uitblijven kan alsnog worden gekozen om vervolgonderzoek uit te voeren. 

Rick%20orthomoleculair%20therapeut_edite

Laten we vooruitkijken zonder verwachtingen en het leven ervaren in het hier en nu!

Over mij

Als orthomoleculair therapeut help ik mensen zelf de regie te nemen over hun gezondheid. Door het achterhalen van de oorzaak van de klachten en een gepersonaliseerd plan op te stellen maak ik het verschil. Ik ben aangesloten bij CAT. 

Contact

A: Emmaweg 20-22 Maarssen

T. 06 46 08 18 98

M. rick@rickvandentempel.nl

KVK. 63140284

BTW-ID. NL001180122B87

 

AGB Praktijkcode. 90066406

AGB zorgverlener. 90107202

CAT beroepscode: CM3480-01-01-21

Prestatiecode: 24000

Copyright © 2020 Rick van den Tempel.

Alle rechten voorbehouden 

Openingstijden

Maandag en dinsdag: gesloten

Woensdag 17.00 - 21.00 uur

Donderdag: consult op aanvraag

Vrijdag 08.00 - 18.00 uur

  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram