top of page

Othomoleculair consult

Orthomoleculaire geneeskunde, wat is dat nou precies?

Als ik op een feestje vertel dat ik Orthomoleculair Therapeut ben dan zijn er weinig mensen die dit vak kennen. Jij doet iets met voeding toch, is wat vaak wordt gevraagd? Jammer want het is veel meer dan dat en ik zou het zo mooi vinden als meer mensen bekend worden van het vak en de mogelijkheden. 

Orthomoleculaire geneeskunde gaat over het behouden of optimaliseren van jouw gezondheid door de inzet van optimale doseringen van vitamines, mineralen, vetzuren en andere belangrijke voedingsstoffen. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en in mijn praktijk zet ik zelf diverse onderzoeken voor in, zoals uitgebreide bloedonderzoeken en darmonderzoeken.

 

Voedingsstoffen spelen namelijk een cruciale rol in het goed functioneren van de stofwisseling in jouw lichaam. En dit zorgt voor het goed functioneren van alle onderdelen in jouw lijf. Als deze niet goed functioneren dan ontstaat er een disbalans, en dus ook klachten. Denk hierbij aan darmklachten, maar ook chronische klachten als oorsuizen (tinitus), chronische vermoeidheid en migraine. 

Bekijk onderstaande filmpje eens om een korte indruk te kijken wat orthomoleculaire therapie precies is.

Hoe ik jou kan helpen

Een los consult om jouw klachten te bespreken, diverse onderzoeken of langdurig met elkaar aan de slag, deze opties zijn allemaal beschikbaar. Ik help je graag om beter te presteren, van je klachten af te komen of gewoon om preventief aan de slag te gaan met jouw gezondheid (een jaarlijkse check bijvoorbeeld). 

Orthomoleculair consult

Een (eerste) orthomoleculair consult duurt ongeveer 60 minuten. We brengen de oorzaak van de klacht(en) in kaart door uitgebreide anamnese en intake. Je ontvangt een uitgebreide vragenlijst vooraf aan het consult. Na het eerste consult stel ik een behandelplan op en ontvang je een aantal ebooks met tips & adviezen. 

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek is enorm krachtig om de oorzaak van je klachten in kaart te brengen. Het bloedonderzoek bevat een intake (inclusief afname) en een vervolgconsult waarbij de onderzoeken en behandelplan wordt besproken.

Darmonderzoek

Het darmonderzoek wordt afgenomen via de ontlasting en is vooral interessant voor mensen met een prikkelbare darm of darmgerelateerde klachten. Er is altijd een intake waar de klachten worden besproken en een vervolgconsult waarbij de onderzoeken en het behandelplan wordt besproken.

bottom of page