Orthomoleculair Consult
Orthomoleculaire geneeskunde, wat is dat nou precies?
​
Als ik op een feestje vertel dat ik Orthomoleculair Therapeut ben dan zijn er weinig mensen die dit vak kennen. Jij doet iets met voeding toch, is wat vaak wordt gevraagd? Jammer want het is veel meer dan dat en ik zou het zo mooi vinden als meer mensen bekend worden van het vak en de mogelijkheden.
​
Orthomoleculaire geneeskunde gaat over het behouden of optimaliseren van jouw gezondheid door de inzet van optimale doseringen van vitamines, mineralen, vetzuren en andere belangrijke voedingsstoffen.
​
Voedingsstoffen spelen namelijk een cruciale rol in het goed functioneren van de stofwisseling in jouw lichaam. En dit zorgt voor het goed functioneren van alle onderdelen in jouw lijf. Als deze niet goed functioneren dan ontstaat er een disbalans, en dus ook klachten. Denk hierbij aan darmklachten, maar ook chronische klachten als oorsuizen (tinitus), chronische vermoeidheid en migraine.
Waar kan ik jou bij helpen?
✓ Migraine of stevige hoofdpijn
✓ Darmklachten zoals PDS
✓ PMS & menstruatieklachten
✓ Huidklachten zoals acne, eczeem
✓ Allergieën & voedselintoleranties
✓ Langdurige (sport)blessures
✓ Extreme vermoeidheid, CVS & stress
✓ Overgewicht & diabetes type 2
✓ Oorsuizen
✓ Hooikoorts
✓ Artrose en meer...
Hoe ziet een orthomoleculair consult eruit?
Bij een orthomoleculair consult in mijn praktijk beginnen we met een uitgebreide intake. We bespreken je gezondheidsgeschiedenis en klachten. Vervolgens bespreken we samen je voedingspatroon, leefstijl en eventuele supplementen. Op basis hiervan stel ik een persoonlijk plan voor je op met voedingsadviezen, leefstijltips en supplementen. Je krijgt praktische tips en begeleiding om de adviezen makkelijk toe te passen. Dit alles om je vitaliteit en energie terug te krijgen. Je hebt bij mij de optie om ook diverse onderzoeken af te nemen zoals bloedonderzoek, darmonderzoek, DNA-leefstijlonderzoek of een combinatie van onderzoeken.
1
Intakeformulier
Na het aanvragen van een eerste consult ontvang je van mij een uitgebreide intakeformulier. Zo kan ik mij het beste voorbereiden op onze afspraak en al onderzoek doen waar nodig.
2
Oorzaak van klacht(en) in kaart
Een (eerste) orthomoleculair consult duurt ongeveer 60 minuten. We brengen de oorzaak van de klacht(en) in kaart door uitgebreide anamnese en intake. Twijfel je nog om onderzoek af te nemen dan kun je ook een los consult inplannen, ik vertel je dan graag meer over de opties.
3
Behandeladvies
Na het eerste consult stel ik een behandelplan op en ontvang je een aantal ebooks met tips & adviezen. We kunnen ook een vervolgconsult inplannen.