top of page

(Top)sportbegeleiding & Orthomoleculaire therapie

Ligt jouw passie ook bij sport?

Als sporter wil je niets liever dan presteren en je absolute dromen waarmaken. Daarvoor moet je hard trainen, maar er is meer voor nodig. Om morgen succesvol te zijn moet je dagelijks jouw grenzen blijven verleggen. Maar, hoe weet je nou of je dat ook daadwerkelijk doet? En als je dat al aan het doen bent, hoe weet je dan dat je niet tegen overtraining aan zit? En, daardoor juist meer aan je herstel moet werken om overbelasting te voorkomen?

 

Belangrijke vragen waar je antwoord op moet hebben wil je echt het maximale uit jouw topsport prestaties halen. Vaak genoeg zie ik dat op antwoorden als deze geen antwoord is, want hoe verklaren we anders waarom je niet optimaal presteert of jij juist degene bent met die (terugkerende en slepende) blessure(s)? 

Het is geen domme pech, leer luisteren naar je lichaam! Ik durf je te garanderen dat hier juist kansen liggen voor de toekomst! Ontdek met mij de echte oorzaak waarom je zo moeizaam van je blessures afkomt en/of juist ondermaats presteert. Leer kijken en luisteren naar jouw lichaam, zorg dat je niet alleen fit bent van de buitenkant, maar juist ook van de binnenkant want dat is waar alles begint!

Wat zijn de mogelijkheden?

  • Gepersonaliseerd voedingsschema op basis van jouw trainingschema

  • Periodiek en/of (half)jaarlijks onderzoek voor, tussen en na elk seizoen*

  • Maandelijkse evaluatie en bijsturen

  • Monitoren o.a. aan de hand van Neuro-assessment(s)

  • Gepersonaliseerd advies over de juiste supplementen voor optimaal herstel en prestatie

  • Aanvullende mogelijkheden zijn o.a. het monitoren van slaap en 24/7 bloedsuikerspiegel metingen.

*Bloed-, speeksel-, DNA nutrigenomics en darmonderzoeken worden in overleg samengesteld

Mijn werkwijze

We starten altijd met een intake om te kijken naar jouw wensen en doelen. Je ontvangt een intakeformulier die we gezamelijk bespreken. Dit geeft mij een goed beeld van jouw leefstijl en eventuele klachten of blessures. Op basis van de intake starten we onderzoek of maken we een gepersonaliseerd plan van aanpak, waarbij voeding, suppletie en jouw leefstijl met o.a. focus op slaap vaak de belangrijkste speerpunten zijn. Tijdens onze tweede afspraak evalueren we de onderzoeksresultaten. Wanneer gewenst evalueren we maandelijks en sturen bij op basis van de gestelde doelen. 

Voeding & leefstijl

Het eten van de juiste voeding voor de training maar ook juist na de training zorgt ervoor dat jij beter gaat presteren. Ook herstel, slaap en ontspanning komen in dit onderdeel aan bod. 

Preventief onderzoek

Het is ontzettend belangrijk om te meten hoe fit je bent of dat je juist tegen overbelasting aanzit. Door onderzoek te doen meten we progressie maar gaan we ook de diepte in zodat we het advies echt op maat kunnen samenstellen.

Suppletie

Welke vitamines, mineralen, eiwitten, vetten of aanvullende nutriënten kan jouw lichaam gebruiken voor extra energie of herstel voor of na een pittige training en wedstrijd? Dit is een essentieel onderdeel van de (top)sportbegeleiding.  

kevin diks_topvoetballer.jpg

Kevin Diks, Topvoetballer

We werken ondertussen al sinds 2018 samen en het heeft mij alleen maar positieve dingen gebracht. Tijdens een lastig jaar vol blessureleed heeft Rick mij ondersteund met allerlei voeding- en leefstijl adviezen. We blijven continu samen op zoek naar verbetering, zodat ik alles uit mijn carrière kan halen. Nog belangrijker is dat Rick een heel fijn persoon is om mee samen te werken. Hij denkt graag mee, en alles staat in het teken van mijn ontwikkeling. Ook al kunnen we elkaar niet vaak zien, Rick doet alle moeite om mij te ondersteunen, wat ik enorm belangrijk vind en wat ervoor zorgt dat er een groot onderling vertrouwen is.

Wat andere sporters zeggen:

jay schippers_edited.jpg

Jay Schippers, Professioneel BMX-er

Al een langere tijd liep ik rond met ontzettend veel maag/darm klachten. Een goede vriend van mij verwees mij door naar Rick. Ik zou bij Rick een test kunnen doen om te kijken waar mijn maag en darmen wel en niet goed op reageren kwa voeding. Ik heb in het verleden al verschillende testen gedaan, maar hier kwam telkens vrij weinig concreets uit waar ik mee aan de slag kon. Gelukkig was deze test anders.Met de uitslag van de test, is Rick aan de slag gegaan om veranderingen in mijn huidige voeding schema door te voeren. Na samen overlegd te hebben, zijn we uitgekomen op een goed schema dat is afgesteld op mijn topsport carrière. Na een aantal weken trial en error, zijn mijn klachten al een heel stuk minder.

Interesse in (top)sportbegeleiding?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op voor een gratis intake. Ik help graag sporters bij het behalen van   

bottom of page