top of page
Rick van den Tempel - Orthomoleculaire Therapie.jpg

Rick on a mission!

Ik heb een missie: zoveel mogelijk mensen de baas te laten zijn over hun eigen lichaam! Simpelweg fit, vitaal en zonder klachten door de dag gaan. Klinkt eenvoudig, toch? In de praktijk is dit helaas voor veel mensen niet het geval.

Als orthomoleculair therapeut, performance- en leefstijlcoach ben ik gepassioneerd over gezonde voeding, sport en het menselijk lichaam. Bij mij leer je geen snelle trucjes of methodes. In plaats daarvan werken we samen aan een duurzame oplossing die perfect past bij jouw leven. Ik ben onwijs trots dat ik al meer dan 500 mensen in de afgelopen jaren heb mogen begeleiden in mijn praktijk.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Voor velen is orthomoleculaire therapie nog een onbekend vak of hebben zij hier vaag iets van gehoord. Toch is de populariteit van het vak de laatste jaren enorm toegenomen. Niet onverklaarbaar, want veel mensen zijn zoekende als het gaat om hun gezondheid. In mijn praktijk vinden zij een passend alternatief voor de reguliere zorg, wanneer zij bijvoorbeeld een label (ziekte) hebben gediagnostiseerd gekregen en af willen van langdurige klachten of medicijnen. Denk hierbij aan PDS, PCOS, migraine, maar ik behandel ook mensen met ALS. Ik geloof erin dat iedereen geholpen kan worden; niets is mij te gek.

In het kort is orthomoleculaire therapie de inzet van de juiste vitamines, mineralen en vetzuren om jouw gezondheid te optimaliseren. Om inzicht te krijgen in welke lichaamsprocessen verstoord zijn, kiezen mensen vaak voor onderzoeken zoals bloedonderzoek, darmonderzoek of DNA-leefstijlonderzoek, maar dit is zeker niet altijd nodig.

1

Het idee van een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB), zoals de bloedtest heet, is dat je kunt zien in welke mate bepaalde stoffen aanwezig of juist afwezig zijn in je lichaam. Ben je moe, heb je last van darmklachten, migraine, huidklachten zoals acne of loop je al lange tijd met (vage) klachten maar weet je niet waar dit vandaan komt? Dan kan de EMB bloedtest (vingerprik) uitkomst bieden. 

2

Onze darmen vertellen ons zoveel informatie. Wanneer je bent gelabeld met prikkelbare darmsyndroom (PDS), voedsel intoleranties ervaart of je parasieten in jouw lichaam hebt, kan het optimaliseren van je darmflora je helpen klachten te verminderen. Darmonderzoek kan jou inzicht geven in deze pijlers. Dit onderzoek gaat door ontlasting af te nemen.

3

Wil je graag je levensstijl verbeteren, of het nu gaat om het bereiken van je gewichtsdoelen, het maximaliseren van je sportprestaties, of simpelweg jezelf beter voelen? Dan kan het DNA leefstijl onderzoek iets voor jou zijn. Dit onderzoek kijkt naar gezondheidsrisico's, genetische afkomst en fysieke en sportieve aanleg.

Liever een los consult?

Geen enkel probleem. Een (eerste) orthomoleculair consult duurt ongeveer 60 minuten. Naast een uitgebreide kennismaking met Rick, brengen we de oorzaak van de klacht(en) in kaart door uitgebreide anamnese en intake. Je ontvangt een uitgebreide vragenlijst vooraf aan het consult. Na het eerste consult stel ik een behandelplan op en ontvang je een aantal ebooks met tips & adviezen. Mocht je tijdens een eerste consult alsnog een onderzoek willen afnemen kan dit altijd, dan doen we dat direct. Je zit dan nooit vast aan extra kosten.

“Rick van den Tempel is erg betrokken bij zijn cliënten en heeft hart voor zijn vak. Hij is altijd bereid aanvullende vragen te beantwoorden via de mail. Ook geeft hij goede tips m.b.t. voeding. Ik zou iedereen Rick aanraden!"

Paula

bottom of page