top of page

Het verschil tussen bloedonderzoek en darmonderzoek

Bijgewerkt op: 12 jan. 2021

Tijdens of voor mijn consults krijg ik vaak de vraag wat het beste gekozen kan worden; darmonderzoek of bloedonderzoek. Bloedonderzoek en darmonderzoek zet ik graag in om persoonlijk en gericht advies te kunnen geven na de intake. Allebei de onderzoeken hebben zo zijn voordelen. Laat mij je helpen de juiste keuze maken.


Wanneer een bloedonderzoek?

Bloedonderzoek, in dit geval de Energetisch Morfologische bloedtest, wordt met name uitgevoerd wanneer je een algemeen breed beeld wilt hebben van je algehele gezondheid. Je kunt dit zien als de APK van je lichaam. Je krijgt namelijk inzicht in alle mineralen, vitamines en essentiele stofwisselingsprocessen en hormonen. Net zoals bij een APK van je auto wordt eigenlijk alles gecheckt. Dit is mega interessant wanneer je bijvoorbeeld allerlei vage klachten hebt van hoofdpijn tot aan vermoeidheid maar niet echt de vinger erop kunt leggen waar dit precies aan ligt. Veel mensen staan in de ochtend op met vermoeidheid of hebben aan het einde van de middag last van een dip. Misschien is dit wel herkenbaar voor jou maar heb je geen idee waar dit van komt of hoe je hier vanaf komt. Veel mensen merken dit zelfs niet eens meer. Het EMB bloedonderzoek geeft je dan super gericht inzicht in je vitaminestatus zoals de veel voorkomende tekorten als vitamine D, vitamine B12 en magnesium. Ook zet ik bloedonderzoek vaak in bij sportblessures, voedingsintoleranties en overgevoeligheid. Lees hier alles wat wordt gemeten met het bloedonderzoek.


En het darmonderzoek dan?

Hippocrates zei ooit, alle ziekten beginnen in de darm. Wanneer je hele specifieke klachten hebt zoals een prikkelbare darm (PDS), opgeblazen gevoel, maagzuur of bijvoorbeeld parasieten dan kan een darmonderzoek uitkomst bieden. Het darmonderzoek is een stuk specifieker voor die enorm belangrijke orgaan en volgt regelmatig op een bloedonderzoek. Of wordt regelmatig samen ingezet met het bloedonderzoek. Je kunt het darmonderzoek ook wel zien als een grote APK. Het verbaast regelmatig mensen welke voedingsmiddelen of patronen zorgen voor een slechte darmgezondheid. Onderzoek is daarom vaak essentieel en noodzakelijk.


Hopelijk heb je wat aan het overzicht in de verschillen tussen bloedonderzoek en darmonderzoek. Laat je altijd goed adviseren wat het beste bij jouw lichaam past en of onderzoek nodig is. Vragen? Stel ze natuurlijk gerust.


Groet, Rick!


138 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page