top of page

Glutenvrij recept: gevulde paprika met quinoa

Ben je op zoek naar een lekker en eenvoudig glutenvrij recept, dan is deze gevulde quinoa met paprika een echte aanrader! Wist je dat quinoa ook glutenvrij is?


Of je nou glutenvrij, vegetarisch of vegan wilt eten, of juist niet, met dit recept kun je alle kanten op. Dit recept is eenvoudig en voedzaam tegelijk, en of je het nou als simpel diner of als left-over lunch, het kan allemaal!


Hoe maak je het: Snij de paprika door de helft en verwijder de zaadjes uit de binnenkant. Zet ze vervolgens in een ovenschaal en bak ze in een voorverwarmde over voor 20 minuten op 185 graden gaar.


Begin vervolgens met het spoelen van de quinoa. Kook het vervolgens voor 13 min in water. Warm de oven ondertussen op tot 185 graden.


Snij nu de rest van de groenten. Snipper de sjalot, snij de courgette in kleine stukjes en champignons in partjes.


Verwarm een koekenpan met kokosvet. Fruit de sjalot en voeg de kruiden toe. Laat het ongeveer 2-3 minuten bakken en voeg vervolgens alle andere groente toe. Schep vervolgens de inmiddels gekookte quinoa er doorheen.

Als je het geheel in de koekenpan goed door elkaar hebt geroerd, pak je de doormidden gesneden paprika. Vul de beide helften met het mengsel van quinoa uit de koekenpan.


Strooi er wat optionele ingrediënten suggestie aan toe om het een lekkere smaakboost te geven. En klaar is je overheerlijke gevulde paprika met quinoa, eet smakelijk.


Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 40-50 gram quinoa

  • 1 paprika

  • 1/2 theelepel kurkuma, kerrie of hot curry kruiden

  • 1/2 courgette

  • 2-4 champignons

  • 1/2 sjalot

  • Kokosvet (om in te bakken), room-grasboter of ghee

  • Extra verginé olijfolie (als smaaktoevoeger)*


Optioneel: ook heerlijke om af te maken met verse basilicum, pistachenoten, een 1/2 avocado of een lekker ei'tje toe.


Tip: Het is ook heerlijk met een stukje witvis, (wilde) zalm of gevogelte.


Eet smakelijk! 😋


 

*Belangrijke opmerking: Gebruik geen extra verginé olijfolie om in te bakken, ook zonnebloemolie of andere plantaardige olie. Lees hier meer over waarom ik dit niet aanbeveel.











35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page