top of page

Wat Hippocrates wist en wij nu pas beginnen te ontdekken

Bijgewerkt op: 29 jan. 2021

Wist je dat om ons ‘interne’ milieu te kunnen onderzoeken, we beland zijn in een zeer opwindende tijd. Met ons 'interne' milieu bedoel ik alles, maar dan ook echt alles, wat er in ons lichaam gebeurt. Helaas, beseffen we dit nog maar te weinig... We leven teveel in onze eigen 'bubble' en zijn al snel sceptisch en achterdochtig. Juist daarom vertel ik jullie graag waarom en waarover ik juist in deze (corona)tijd zo enthousiast ben?


Hippocrates had gelijk

Eeuwenoude wijsheid over gezondheid en geneeskunde - die maar liefst 5000 jaar oud is (!) - weten we nu middels de moderne technologie van vandaag bij elkaar te brengen. Op microscopisch “klein” niveau zijn we nu in staat om met de moderne technologie van vandaag de dag wetenschappelijke inzichten te koppelen aan wat er in het lichaam gebeurt en hoe we dit kunnen optimaliseren. Met andere woorden, we weten nu de wetenschappelijke brug te slaan met wijze voorouders als Hippocrates die niet voor niks zij dat “alle ziektes in onze darm beginnen”. Hoe bijzonder is dit!?


De gouden driehoek

Het verbinden van deze gouden driehoek - de eeuwenoude kennis, onze moderne wetenschappelijke inzichten en geavanceerde technologie - zijn hard nodig. Het stelt ons namelijk in staat om geïnformeerd beslissingen te nemen, waardoor we zelf (!) de regie kunnen nemen over onze gezondheid. Dit zal het nog eenvoudiger maken om een preventieve leefstijl te omarmen en gelukkig, gezond en vitaal oud te worden.

Belangrijker met dit soort onderzoeken zijn we in staat om te bewegen van ‘one-size-fits-all’ naar een gepersonaliseerde aanpak. Hiermee kunnen we onze focus verleggen van acute, chronische ziekte naar een preventieve gezondheid.


Om te begrijpen wat je lichaamscellen eigenlijk doen op moleculair niveau (lees: wat er gebeurt in onze lichaamscellen), is de essentiële eerste stap om de functionele systeembiologie te begrijpen. De eerste stap hierbij is om een aantal richtlijnen in acht te nemen, welke dit zijn kun je hier teruglezen.


Wanneer je bewust bent van de 7 basis richtlijnen om de grens van jouw prestaties en gezondheid te verleggen zijn dit soort baanbrekende onderzoeken pas echt van toegevoegde waarde.


Wat levert dit soort onderzoek nou precies op?

Je ontvangt een gepersonaliseerd voedingsplan (op basis van meer dan 300 voedingsmiddelen) waarbij jij precies weet welke 'gezonde' voedingsmiddelen je meer moet eten, minimaliseren of volledig moet vermijden om ontstekingen te verminderen, herstel te verbeteren en jouw cellen te optimaliseren waardoor je maximaal kan presteren. Kortom, dit is voor iedereen maximaal wil presteren en gezond en gelukkig oud wilt worden.


Met behulp van de juiste technologie (lees: de meest revolutionaire RNA-technologie) die het mogelijk maakt om op microscopisch "nano" niveau jouw lichaam te onderzoeken, is het nu mogelijk om te kiezen voor jezelf.


Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral eens vrijblijvend contact met mij op, bekijk het onderzoek of hou vooral mijn komende blog(s) in de gaten. Hier zal ik de komende tijd dieper ingaan op wat jij hier allemaal kunt uithalen en hoe je jouw gezondheid naar een volgend niveau kunt brengen! Niet geheel onbelangrijker in deze tijden..🤔


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page